Over mij

Ik ben Sophie, 39 jaar oud en woon samen met mijn lieve zoontjes van 6 en 9 op een prachtige plek in Amersfoort.

Na mijn middelbare school ben ik ‘als vanzelf’ de theaterwereld ingerold en heb een opleiding gevolgd tot productieleider en voor verschillende gezelschappen gewerkt.

In het voorjaar van 2017 voelde ik dat het tijd werd om wat anders te gaan doen. Mijn missie ligt niet in de theaterwereld, maar waar dan wel? Een zoektocht begon en toen ik iemand vertelde wat voor een werk ik deed, zei ze: ‘O, maar dan ben je dus goed in plannen!’, Ik dacht: ja zeker, maar dat is toch niet het enige? Ik ben toch in nog wel meer goed? Meteen besefte ik me dat ik ook goed ben in rust brengen, in vertrouwen geven, ontspannen blijven in stressvolle situaties en in positief denken. He, maar daar kan ik natuurlijk iets mee doen! Hoe fijn is het als ik dat kan overbrengen op anderen?

In mijn zoektocht tijdens mijn tweede zwangerschap ontdekte ik hoe verschillend je met een bevalling bezig kunt zijn en wat voor een effect dat heeft op de uiteindelijke bevalling (lees hier meer over in Sophie en hypnobirthing). Het voelt als mijn missie om vrouwen meer in hun kracht te zetten en om stellen vol vertrouwen uit te laten kijken naar de bevalling, positief, licht en vrolijk. In het najaar van 2017 heb ik de opleiding Docente Hypnobirthing bij Mucha Mama gevolgd.
En ja, dat is prachtig voor tijdens de bevalling, maar als dat ook kan in het dagelijks leven, dan is dat natuurlijk helemaal geweldig!

Zo is Bij Sophie geboren: een plek waar ik met veel plezier hypnobirthing cursussen geef. De ontspanningsbegeleiding staat op dit moment even ‘on hold’ omdat ik graag tijd en ruimte heb voor het moederschap. Als de kinderen wat ouder zijn, pak ik dit graag weer op.

 

Sophie en hypnobirthing
De twee geboortes van mijn zoontjes waren erg verschillend. Tijdens de bevalling van mijn eerste zoontje is het me helaas niet gelukt in fijn contact te komen met mijn lichaam en baby. Ik ben gaan wachten en focuste me vooral op de buitenwereld (verloskundige, feiten). Ik vocht tegen de weeën, waardoor ik verkrampte en uiteindelijk weeënopwekkers en pijnstilling kreeg.

Tijdens mijn tweede zwangerschap besloot ik op onderzoek uit te gaan: kan het ook anders, waarom wordt er zo zwaar over bevallen gedacht? Iedere dag bevallen meer dan een half miljoen vrouwen, dan kan het toch niet zo zijn dat een vrouwenlichaam niet voor bevallen gemaakt is? Er ging een wereld voor me open. Vooral een wereld waarin niet zwaar wordt gedacht over bevallen, maar waarin bevallen wordt gezien als iets natuurlijks, moois, iets krachtigs, iets waar je kalm en vol vertrouwen in kunt stappen. De kracht van onbewuste overtuigingen daarin is groot, vaak groter dan we denken. Iemand die ervan overtuigd is dat bevallen geen pijn doet en dat de weeën zorgen voor een soepele geboorte van het kindje, zal een soepele en pijnloze bevalling ervaren.

Zelf heb ik door Mucha Mama’s hypnobirthing mogen ervaren wat ontspanning met me deed tijdens de bevalling. Ik stond volledig in contact met mijn lichaam en mijn kindje en dat was heerlijk. De oerkracht van de bevalling ervaarde ik als iets moois.
Ik kijk terug op één van de meest mooie en bijzondere momenten in mijn leven, die ik volledig samen met mijn man heb ervaren. Mijn man was me tot steun, we waren een perfect team. Ik voelde me tijdens en na afloop van deze bevalling een echte oermoeder. Lees hier mijn volledige bevallingsverhaal. bevalverhaal Raaf

De fantastische werking van het lichaam van de vrouw tijdens de bevalling heeft mij gegrepen. Het is ongelofelijk hoe de natuur alles zo perfect op elkaar afgestemd heeft waardoor het lichaam doet wat het moet doen en het kindje geboren kan worden.

De bevalling is zoiets moois, iets unieks, iets natuurlijks. Als docente wil ik graag stellen op een ontspannen manier voorbereiden op de bevalling zodat het iets is waar ze vol vertrouwen naar uit kunnen kijken. Of de bevalling nu thuis, in een geboortecentrum of in het ziekenhuis is. Of dat nu met partner, moeder, een vriendin of een buurvrouw is. Ook als er tijdens de zwangerschap of de bevalling situaties ontstaan die niet waren gepland, kun je in je kracht blijven staan.

 

Sophie en ontspanning
Het afgelopen jaar heb ik ervaren hoe belangrijk en ontzettend fijn het is om diep te ontspannen. Ik sta er nu zelfs iedere dag een half uur eerder voor op!

Mijn begin van de dag
Sinds een tijdje start ik de dag nog voor dat iedereen wakker is. De vogeltjes fluiten inmiddels al! Zo zacht mogelijk rol ik mijn yogamatje uit en doe een 20 minuten lange yogasessie. Het is heerlijk om mijn lichaam wakker en soepel te voelen worden en contact te maken met al mijn ledematen. Ik voel alles in me stromen en al is het ’s ochtends vaak nog koud, ik word er helemaal warm van.
Na de yoga kijk ik mezelf aan in de spiegel. Ik zie een frisse en krachtige vrouw. Terwijl ik naar mezelf kijk bedenk ik wat ik vandaag wél wil en zeg dat tegen mezelf in de vorm van een affirmatie. Het is heerlijk om zo positief te beginnen met de dag en geeft me een sterke basis van waaruit ik de dag leef. Als ik gedurende de dag stress of onrust voel opkomen kan ik teruggrijpen op dit ontspannen begin en put daar kracht uit.

Koude douche
Ieder dag, na een fijne warme douche, spoel ik koud af. En iedere keer vind ik het weer wonderlijk hoe verschillend de ervaring kan zijn van de koude straal op mijn lijf. Ik pas de ademhaling toe die ik ooit zelf in de hypnobirthing leerde en wat een verschil! Ik vertel er graag over in de cursus 🙂

Contactgegevens

Sophie Schoch
06-24703577
info@bijsophie.com

KVK: 71077359 0000
BTW: 157602254B02

Stuur me een whatsapp!

Contact

Akkoord privacyverklaring

2 + 11 =

© 2018 Bij Sophie | Ontwerp door StilleWateren  |  Privacyverklaring