Ontspanningsbegeleiding – Wat zijn de voordelen?

Ontspanning is de staat waarin we vrij zijn van spanning en angst. Tijdens ontspanning komen je lichaam en geest tot rust en is het makkelijker positieve gedachten toe te laten.

Ontspanning op de vroege ochtend
Door te ontspannen in de ochtend, start je de dag voor jezelf. Met jezelf. Je voelt je lichaam, voelt je eigen energie. Je voelt wat je zelf wilt, hoe je de dag wilt beleven, wat jíj wilt vandaag. Je zult zien dat je steviger in de dag staat, dat je ieder moment van de dag terug kunt grijpen op deze fijne start.

Ontspanning in de natuur
Het is algemeen bekend: contact met de natuur is goed voor de mens. De natuur is onze basis en alle processen in de natuur hebben invloed op ons, daar zijn we onderdeel van. Vaak racen we maar door, vergeten dat we op zo’n mooie aarde leven met zoveel mooie planten en dieren. We maken in deze ochtend contact met de natuur, we liggen op de aarde, voelen het gras, horen de vogels. Terug naar de basis.

Voordelen van ontspannen
– Een ontspanningssessie van 20 minuten staat gelijk aan 2 uur slaap.
– Door regelmatig te ontspannen kun je op andere momenten prikkels beter verwerken.
– Positieve gedachten verankeren zich beter als je ontspant.
– Lichamelijke processen doen beter hun werk. Denk aan stofwisseling, slapen.
– Je bent beter in staat te voelen wat je echt wilt.

Als je echt diep ontspant, ben je vrij van spierspanning, mentale spanning en emotionele spanning. Daardoor rusten je geest en lichaam zo uit dat het gelijk staat aan 2 uur slaap. Het verwerken van dagelijkse prikkels kost ons veel energie en door regelmatig te ontspannen kunnen je hersens zich herstellen en is er ruimte voor nieuwe prikkels.

Onder het kopje Over Sophie kun je lezen hoe ik ontspanning toepas in mijn leven.

Contactgegevens

Sophie Schoch
06-24703577
info@bijsophie.com

KVK: 71077359 0000
BTW: 157602254B02

Stuur me een whatsapp!

Contact

Akkoord privacyverklaring

4 + 14 =

© 2018 Bij Sophie | Ontwerp door StilleWateren  |  Privacyverklaring