Bevallen – Wat zijn de voordelen?

Hypnobirthing heeft een aantal voordelen zoals meer vertrouwen in de bevalling, grote kans op minder pijn, samen positiever uitkijken naar de bevalling.

Voordelen van hypnobirthing:

 • meer vertrouwen in de bevalling en het ouderschap
 • samen positiever uitkijken naar de bevalling
 • verbinding met je baby tijdens de zwangerschap
 • betrokkenheid en een rol voor je partner
 • grotere kans op een snellere bevalling
 • grote kans op minder pijn
 • minder complicaties
 • een positief effect op jouw baby

Onderzoek Een geboorte met hypnobirthing geeft ook meetbaar andere resultaten dan geboorten zonder hypnobirthing. In de Verenigde Staten is er meer onderzoek gedaan. Zie hieronder een aantal resultaten. Als je het leuk vindt om meer onderzoeksresultaten te lezen: die kun je vinden op de website van MuchaMama.

 • Minder gebruik van pijnstilling
 • Minder gebruik van medicatie, interventie om de geboorte op gang te brengen en/of te versnellen
 • Minder kunstverlossingen, keizersnedes en minder interventies
 • Kortere bevallingsduur
 • Minder vroeggeboortes
 • Minder baby’s met een te laag geboortegewicht
 • Gemiddeld hogere APGAR-score van de baby
 • Heldere tevreden baby’s die vrijwel direct aan de borst drinken
 • Minder kans op depressieve gevoelens van moeder na de geboorte.

Ik ben gecertificeerd Mucha Mama hypnobirthing docente. Mucha Mama Hypnobirthing is geaccrediteerd door de Koninklijke Nederlandse Organisatie voor Verloskundigen (KNOV) en de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH).

 

De cursus heeft mij vertrouwen in mijzelf gegeven

“Lieve Sophie,
Het is alweer een tijd geleden dat we elkaar zagen, maar heel graag wil ik je laten weten dat we een prachtige zoon hebben gekregen.
Wat was de bevalling bijzonder. Natuurlijk heftig maar mede dankzij de cursusdag die we bij jou hebben gevolgd, kon ik het hele proces ook echt bewonderen en koesteren. De cursus bij jou heeft mij vertrouwen in mijzelf gegeven en handvatten om samen met mijn partner een bevallingsplan te maken. Iedere keer als ik het spannend vond in de dagen voor de bevalling, kon ik mijzelf helpen met de affirmaties die ik tijdens de cursusdag heb gemaakt. Toen de weeën begonnen kon ik die steeds opvangen met een spontane nieuwe affirmatie “alles is goed, dit is goed, alles komt goed”. Ik weet zeker dat ik zonder de cursus in paniek zou zijn geraakt. De cursus heeft ons tevens geholpen om elkaar te kunnen verstaan met 1 woord of gebaar. Kortom: heel veel dank!
Lieve groeten, Aukje”

Nu kijken we allebei uit naar de bevalling

Hi Sophie, 
Via deze weg wil ik je nogmaals heel erg bedanken voor de hypnobirthing cursus van afgelopen zaterdag. Wij kwamen er allebei echt heel ontspannen en relaxed van thuis en zitten nu ook op één lijn wat betreft de bevalling. Dat geeft een heel goed gevoel en schept vertrouwen. Waarbij ik eerst het idee had dat ik het voornamelijk zelf zou moeten doen, heb ik nu echt ingezien dat je het echt samen kan doen. Ook Hugo vindt de handvatten die we hebben meegekregen heel fijn. 
Nogmaals heel veel dank! Nu kijken we allebei uit naar de bevalling. 
Groetjes, Loes

We hebben onze twijfels omgezet naar positieve verwachtingen en vertrouwen

“Wij volgden in december 2018 de hypnobirthing cursus bij Sophie. Wij vonden het een ontspannen, informatieve dag met veel behulpzame oefeningen voor de voorbereiding op de bevalling en de komst van onze baby. We waren erg te spreken over de manier waarop Sophie inspeelde op de persoonlijke situatie en voorkeuren van de ouders, zodat iedereen de ontspanningsoefeningen eigen kon maken om er het meeste uit te halen. De oefeningen die we thuis ter voorbereidingen konden doen, brachten ons als aanstaande ouders in gesprek over onze twijfels. Tijdens de cursusdag zijn we daarmee verder gegaan en hebben we onze twijfels omgezet naar positieve verwachtingen en vertrouwen. Dat voelde heel bijzonder! Eef en Arnoud”

Ontspannen sfeer

Dankjewel voor de fijne cursusdag Sophie. Met jouw persoonlijkheid weet jij al snel een ontspannen sfeer te creëren.
Ook heb je een prettige stem om tijdens de oefeningen naar te luisteren.
Veel groetjes,
Koen en Lara

Laat maar komen!

“Hoi Sophie, ik wil je nogmaals hartelijk danken voor de leuke cursus die je hebt gegeven. Het was fijn en ontspannen en ik/wij hebben echt heel veel zin in de bevalling nu! Laat maar komen! Fijne dag, Groetjes, Quirine”

Contactgegevens

Sophie Schoch
06-24703577
info@bijsophie.com

KVK: 71077359 0000
BTW: 157602254B02

Cursuslocatie Apeldoorn

Cocoon Club
Deventerstraat 130P
7321 CD Apeldoorn

Cursuslocatie Amersfoort

Het Vlinderhuys
Barchman Wuytierslaan 51
3819 AB Amersfoort

Stuur me een whatsapp!

Contact

Akkoord privacyverklaring

11 + 6 =

© 2018 Bij Sophie | Ontwerp door StilleWateren  |  Privacyverklaring