Bevallen – Wat houdt de cursus in?

Ik ben Mucha Mama Docente en geef jullie een praktische, ontspannen en positieve cursus in 1 dag. Zo kunnen jullie je samen voorbereiden op een liefdevolle bevalling.

Wat krijg je allemaal bij de cursus van Mucha Mama?

 • Een 1-daagse cursus
 • 4 lesfilmpjes om je voor te bereiden op de cursus (theorie en ademhalingsoefeningen)
 • Een digitaal cursusboek: ‘Bevallen met hypnobirthing’
 • Vijf verschillende Nederlandse hypnobirthing-sessies (mp3)
 • Oefenboek met daarin alle oefeningen om samen met je partner te oefenen en de mogelijkheid ze persoonlijk te maken.
 • Extra’s als een oefentabel, punten voor in het geboorteplan
 • Extra persoonlijke ondersteuning in het geval van inleiding, stuitligging of keizersnede

Wat leer ik je tijdens de cursus?

 • Uitleg over de werking van de baarmoeder
 • Uitleg over het angst-spanning-pijn principe
 • De verschillende fases van de bevalling en wat je kunt doen in iedere fase
 • Hoe je terug in de ontspanning kunt komen bij angst, spanning en/of paniek tijdens de bevalling
 • Wat je kunt doen als de bevalling anders loopt dan je had gehoopt
 • Twijfels, zorgen en/of angsten verminderen of overwinnen
 • Ademhalingstechniek voor ontspanning
 • Heel effectieve ademhalingstechniek voor tijdens de weeën
 • Hoe kan jouw partner jou zo goed mogelijk helpen
 • Massage
 • Visualisaties en affirmaties
 • De kracht van je gedachten

Door de makkelijke ontspanningsoefeningen, die we in de cursus aanpassen op je persoonlijke situatie, kun je je samen met je partner, op een mooie manier voorbereiden op de bevalling die jij voor ogen hebt. Of dat nu thuis, in een geboortecentrum of in het ziekenhuis is. Of dat nu met je man, je moeder, een vriendin of een buurvrouw is. Zelfs als er tijdens de zwangerschap of de bevalling situaties ontstaan die niet waren gepland, kun je de oefeningen toepassen en in je kracht blijven staan. Niets moet en jullie kiezen zelf waar jullie je prettig bij voelen. Samen stilstaan bij de geboorte van jullie kindje kan in het dagelijkse leven een uitdaging zijn en deze dag geef ik jullie de ruimte om hier volop mee bezig te zijn. De dag draait om jullie en jullie kindje.

Na inschrijving voor een cursus kunnen jullie meteen al aan de slag met ontspannen via de hypnobirthing sessies, het Eboek ‘Bevallen met Hypnobirthing’ lezen of de basis van hypnobirthing tot je nemen via onze korte filmpjes. Omdat jullie je thuis al kunnen voorbereiden kunnen we in de cursus praktisch aan de slag en is er genoeg tijd om de oefeningen persoonlijk te maken, zodat ze nog krachtiger werken.

Ik ben gecertificeerd Mucha Mama hypnobirthing docente. Mucha Mama Hypnobirthing is geaccrediteerd door de Koninklijke Nederlandse Organisatie voor Verloskundigen (KNOV) en de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH).

 

De cursus heeft mij vertrouwen in mijzelf gegeven

“Lieve Sophie,
Het is alweer een tijd geleden dat we elkaar zagen, maar heel graag wil ik je laten weten dat we een prachtige zoon hebben gekregen.
Wat was de bevalling bijzonder. Natuurlijk heftig maar mede dankzij de cursusdag die we bij jou hebben gevolgd, kon ik het hele proces ook echt bewonderen en koesteren. De cursus bij jou heeft mij vertrouwen in mijzelf gegeven en handvatten om samen met mijn partner een bevallingsplan te maken. Iedere keer als ik het spannend vond in de dagen voor de bevalling, kon ik mijzelf helpen met de affirmaties die ik tijdens de cursusdag heb gemaakt. Toen de weeën begonnen kon ik die steeds opvangen met een spontane nieuwe affirmatie “alles is goed, dit is goed, alles komt goed”. Ik weet zeker dat ik zonder de cursus in paniek zou zijn geraakt. De cursus heeft ons tevens geholpen om elkaar te kunnen verstaan met 1 woord of gebaar. Kortom: heel veel dank!
Lieve groeten, Aukje”

Nu kijken we allebei uit naar de bevalling

Hi Sophie, 
Via deze weg wil ik je nogmaals heel erg bedanken voor de hypnobirthing cursus van afgelopen zaterdag. Wij kwamen er allebei echt heel ontspannen en relaxed van thuis en zitten nu ook op één lijn wat betreft de bevalling. Dat geeft een heel goed gevoel en schept vertrouwen. Waarbij ik eerst het idee had dat ik het voornamelijk zelf zou moeten doen, heb ik nu echt ingezien dat je het echt samen kan doen. Ook Hugo vindt de handvatten die we hebben meegekregen heel fijn. 
Nogmaals heel veel dank! Nu kijken we allebei uit naar de bevalling. 
Groetjes, Loes

We hebben onze twijfels omgezet naar positieve verwachtingen en vertrouwen

“Wij volgden in december 2018 de hypnobirthing cursus bij Sophie. Wij vonden het een ontspannen, informatieve dag met veel behulpzame oefeningen voor de voorbereiding op de bevalling en de komst van onze baby. We waren erg te spreken over de manier waarop Sophie inspeelde op de persoonlijke situatie en voorkeuren van de ouders, zodat iedereen de ontspanningsoefeningen eigen kon maken om er het meeste uit te halen. De oefeningen die we thuis ter voorbereidingen konden doen, brachten ons als aanstaande ouders in gesprek over onze twijfels. Tijdens de cursusdag zijn we daarmee verder gegaan en hebben we onze twijfels omgezet naar positieve verwachtingen en vertrouwen. Dat voelde heel bijzonder! Eef en Arnoud”

Ontspannen sfeer

Dankjewel voor de fijne cursusdag Sophie. Met jouw persoonlijkheid weet jij al snel een ontspannen sfeer te creëren.
Ook heb je een prettige stem om tijdens de oefeningen naar te luisteren.
Veel groetjes,
Koen en Lara

Laat maar komen!

“Hoi Sophie, ik wil je nogmaals hartelijk danken voor de leuke cursus die je hebt gegeven. Het was fijn en ontspannen en ik/wij hebben echt heel veel zin in de bevalling nu! Laat maar komen! Fijne dag, Groetjes, Quirine”

Contactgegevens

Sophie Schoch
06-24703577
info@bijsophie.com

KVK: 71077359 0000
BTW: 157602254B02

Cursuslocatie Amersfoort

Het Vlinderhuys
Barchman Wuytierslaan 51
3819 AB Amersfoort

Stuur me een whatsapp!

Contact

Akkoord privacyverklaring

13 + 13 =

© 2018 Bij Sophie | Ontwerp door StilleWateren  |  Privacyverklaring