Bevallen – Wat is hypnobirthing?

De bevalling is zoiets moois, iets unieks, iets natuurlijks. Als docente wil ik jullie graag op een ontspannen manier voorbereiden op de bevalling zodat het iets is waar jullie vol vertrouwen naar uit kunnen kijken.  Geniet, ervaar, straal en maak er jullie prachtige moment van!

Wat is hypnobirthing?
Hypnobirthing behandelt twee dingen: het loslaten van (on)bewuste overtuigingen die een soepele bevalling in de weg kunnen staan en het aanleren van een diepere ontspanning waardoor de geboorte van jullie kindje gemakkelijker verloopt.

De algemene term hypnobirthing betekent ‘hypnose voor bevallen’. Ik leer jullie ontspanningstechnieken aan die ervoor zorgen dat je je lichaam en geest zelf kunt sturen. Wanneer je dit beheerst, kun je tijdens de zwangerschap, bevalling en periode daarna je eigen ontspanning creëren en zul je deze periodes (nog) bewuster, rustiger en met meer plezier beleven.  Met negatieve gedachten, angsten en/of spanningen kan het geboorteproces verstoord worden. Door het makkelijk oproepen van diepe ontspanning kan het geboorteproces zich veel gemakkelijker voltrekken. In de cursus leg ik uit hoe bevallingshormonen perfect samenwerken voor een soepele bevalling. Naast ontspanning gaan we werken aan het loslaten van angsten en spanningen. Het ‘angst-spanning-pijn principe’ wordt hiermee doorbroken. Door angst ontstaat er meer spanning en dit zorgt voor meer pijn doordat de spieren verkrampt raken. Wanneer dit principe doorbroken wordt, zorgt dit voor een kortere, meer soepele geboorte die je op een prettigere manier ervaart. Iedereen ervaart pijn op een andere manier. De wijze waarop je met die pijn omgaat, bepaalt voor een groot deel hoe je de pijn beleeft. Tijdens de cursus en in alle oefenmomenten daarna, gaan jullie samen op zoek naar wat voor jullie een fijne manier is om hiermee om te gaan. Jullie zullen dan ook ontdekken dat met wat simpele oefeningen al veel aan de pijn te doen is. ​

Het woord hypnose kan voor misverstanden zorgen. Je komt niet in een hypnose terecht en niemand neemt de controle van je over. Jij bent zelf alleen in een diepe staat van ontspanning waarbij je zelf alle controle hebt en waarbij je je nog steeds bewust bent van je omgeving. Wanneer de deurbel zou gaan tijdens een ontspanningssessie en je wilt de deur opendoen, dan ga je dat gewoon doen. Het lijkt erg op wanneer je autorijdt en je rijdt op de ‘automatische piloot’. Je gedachten dwalen wat af en je hebt dan opeens je bestemming bereikt. Je bent wel alert, maar je was even ‘weg’.  Binnen hypnobirthing is er een grote rol weggelegd voor de partners. Zij krijgen allerlei tools aangereikt om hun barende vrouw/vriendin steeds weer in de ontspannende staat terug te brengen of daar te houden. De ene vrouw kan het prima zelf en dan is de aanwezigheid van de partner al heel erg fijn en de andere vrouw heeft echt actieve coaching nodig van haar partner. Ik bereid jullie in de cursus dan ook goed voor op beide scenario’s.

Ik ben gecertificeerd Mucha Mama hypnobirthing docente. Mucha Mama Hypnobirthing is geaccrediteerd door de Koninklijke Nederlandse Organisatie voor Verloskundigen (KNOV) en de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH).

 

De cursus heeft mij vertrouwen in mijzelf gegeven

“Lieve Sophie,
Het is alweer een tijd geleden dat we elkaar zagen, maar heel graag wil ik je laten weten dat we een prachtige zoon hebben gekregen.
Wat was de bevalling bijzonder. Natuurlijk heftig maar mede dankzij de cursusdag die we bij jou hebben gevolgd, kon ik het hele proces ook echt bewonderen en koesteren. De cursus bij jou heeft mij vertrouwen in mijzelf gegeven en handvatten om samen met mijn partner een bevallingsplan te maken. Iedere keer als ik het spannend vond in de dagen voor de bevalling, kon ik mijzelf helpen met de affirmaties die ik tijdens de cursusdag heb gemaakt. Toen de weeën begonnen kon ik die steeds opvangen met een spontane nieuwe affirmatie “alles is goed, dit is goed, alles komt goed”. Ik weet zeker dat ik zonder de cursus in paniek zou zijn geraakt. De cursus heeft ons tevens geholpen om elkaar te kunnen verstaan met 1 woord of gebaar. Kortom: heel veel dank!
Lieve groeten, Aukje”

Nu kijken we allebei uit naar de bevalling

Hi Sophie, 
Via deze weg wil ik je nogmaals heel erg bedanken voor de hypnobirthing cursus van afgelopen zaterdag. Wij kwamen er allebei echt heel ontspannen en relaxed van thuis en zitten nu ook op één lijn wat betreft de bevalling. Dat geeft een heel goed gevoel en schept vertrouwen. Waarbij ik eerst het idee had dat ik het voornamelijk zelf zou moeten doen, heb ik nu echt ingezien dat je het echt samen kan doen. Ook Hugo vindt de handvatten die we hebben meegekregen heel fijn. 
Nogmaals heel veel dank! Nu kijken we allebei uit naar de bevalling. 
Groetjes, Loes

We hebben onze twijfels omgezet naar positieve verwachtingen en vertrouwen

“Wij volgden in december 2018 de hypnobirthing cursus bij Sophie. Wij vonden het een ontspannen, informatieve dag met veel behulpzame oefeningen voor de voorbereiding op de bevalling en de komst van onze baby. We waren erg te spreken over de manier waarop Sophie inspeelde op de persoonlijke situatie en voorkeuren van de ouders, zodat iedereen de ontspanningsoefeningen eigen kon maken om er het meeste uit te halen. De oefeningen die we thuis ter voorbereidingen konden doen, brachten ons als aanstaande ouders in gesprek over onze twijfels. Tijdens de cursusdag zijn we daarmee verder gegaan en hebben we onze twijfels omgezet naar positieve verwachtingen en vertrouwen. Dat voelde heel bijzonder! Eef en Arnoud”

Ontspannen sfeer

Dankjewel voor de fijne cursusdag Sophie. Met jouw persoonlijkheid weet jij al snel een ontspannen sfeer te creëren.
Ook heb je een prettige stem om tijdens de oefeningen naar te luisteren.
Veel groetjes,
Koen en Lara

Laat maar komen!

“Hoi Sophie, ik wil je nogmaals hartelijk danken voor de leuke cursus die je hebt gegeven. Het was fijn en ontspannen en ik/wij hebben echt heel veel zin in de bevalling nu! Laat maar komen! Fijne dag, Groetjes, Quirine”

Contactgegevens

Sophie Schoch
06-24703577
info@bijsophie.com

KVK: 71077359 0000
BTW: 157602254B02

Cursuslocatie Apeldoorn

Cocoon Club
Deventerstraat 130P
7321 CD Apeldoorn

Cursuslocatie Amersfoort

Het Vlinderhuys
Barchman Wuytierslaan 51
3819 AB Amersfoort

Stuur me een whatsapp!

Contact

Akkoord privacyverklaring

12 + 9 =

© 2018 Bij Sophie | Ontwerp door StilleWateren  |  Privacyverklaring